Veelgestelde vragen – Tandartsenpraktijk Epe – EPE

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat wordt door de verzekering vergoed?

Er is een verschil in wat vergoed wordt voor kinderen tot 18 jaar en wat vergoed wordt voor volwassenen. Kosten voor de jeugd (met uitzondering van kronen, bruggen en orthodontie) worden over het algemeen volledig vergoed. Er zijn afspraken gemaakt met verzekeraars waardoor de kans klein is dat er voor de zorg aan jeugdigen moet worden bijbetaald.
Het grootste deel van de zorg voor volwassenen valt niet in de basisverzekering. Als u een aanvullende verzekering hebt afgesloten, dan kunt u een vergoeding krijgen per behandeling. De verzekeraar bepaalt welke vergoedingen er zijn. De ene verzekeraar vergoedt alle kosten tot een bepaald bedrag, de andere verzekeraar vergoedt een maximale vergoeding per behandeling. Vragen hierover kunt u stellen bij uw verzekeraar. Ook op allesoverhetgebit.nl kunt u nagaan welke vergoeding u krijgt van uw verzekeraar.

Kan ik van tevoren uitzoeken hoeveel ik voor de behandeling moet betalen?

Ja. Op onze website vindt u de tarievenlijst van onze praktijk. Bij grote, complexe of dure behandelingen krijgt u vooraf een prijsopgave. Zo weet u van tevoren wat u kunt verwachten.

Hoe weet ik welke behandelingen de tandarts of mondhygiënist uitvoert?

De tandarts of mondhygiënist informeert u vooraf over de verschillende behandelingen (prestaties). Op allesoverhetgebit.nl is een lijst met behandelingen en een uitgebreide toelichting te vinden.

Hoe kan ik zien door wie ik behandeld word en welke taak diegene heeft?

De tandheelkundige zorg wordt uitgevoerd door verschillende tandheelkundig zorgverleners. Deze hebben ieder hun eigen taken en bevoegdheden. Onder het kopje ‘Over ons’ vindt u ons team met een overzicht van de medewerkers in de praktijk.  In onze praktijk hebben cliënten een vaste tandarts, zodat u altijd te maken heeft met een vertrouwd gezicht. Mocht dit voor uw behandeling niet mogelijk zijn, dan wordt dit altijd met u van tevoren overlegd. Op onze naambadge staat, naast onze naam, ook wat onze functie is in de praktijk. Is het voor u niet duidelijk? Aarzel dan niet en vraag het aan diegene die u behandelt.
Meer informatie over de taken en bevoegdheden van de leden van het tandheelkundig team en beroepen in de tandheelkunde vindt men op www.allesoverhetgebit.nl onder alles over de tandartspraktijk.

Waar is meer informatie te vinden over behandelmogelijkheden?

Meer informatie over aandoeningen, tandheelkundige behandelingen, alternatieven voor behandelingen en tips voor een gezonde mond is te vinden op www.allesoverhetgebit.nl. De tandarts of mondhygiënist kan informeren over behandelmogelijkheden die passen bij uw persoonlijke situatie.